top of page

VYSVETLENIE KARIET MALEJ ARKÁNY

Updated: Aug 27, 2023


Verí sa, že karty malej arkány odhaľujú každodenné udalosti, zatiaľ čo veľká arkána označuje hlbšie vplyvy. 56 kariet malej arkány je rozdelených do 4 farieb po 14 kariet (číslované I. - X.): PAŽE, RYTIER, KRÁĽOVNÁ a KRÁĽ. Súdnymi kartami môžu byť ľudia vo vašom živote alebo situácie, pre každú je daný význam. Každý prvok má svoj vlastný živel: VZDUCH, OHEŇ, VODU a ZEM – to je základ jeho významu.


MEČE Prvok mečov predstavuje element vzduchu, ríšu mysle. Karty označujú myšlienky, konflikty a rozhodnutia. Toto je najkrvavejší oblek, ktorý sa zameriava na vonkajšie a vnútorné bitky a na to, ako by sa dali vyriešiť.


PALICE

Hlavným živlom tejto skupiny je oheň, ríša duše. Karty vyjadrujú vášeň, intuíciu, komunikáciu, pohyb a akciu. Toto je pravdepodobne najpozitívnejší oblek, pretože odhaľuje povahu našich želaných a tvorivých ambícií.


POHÁRE

Skupinu pohárov preberá element vody, ríša emócií. Tieto karty nám hovoria o láske, vzťahoch, citlivosti, predstavivosti a o tom, ako interagujeme s ostatnými.


MINCE

Prvok skupiny pentaklov, alebo mincí, je Zem, fyzická ríša. Tieto karty sa spájajú s telom a hmotným svetom, takže odrážajú problémy okolo peňazí, štruktúry, bezpečnosti, domova, prírody, práce a odmeny.




Recent Posts

See All
bottom of page