top of page

"Čistenie sa" môže trvať dlhšie, než si myslíme (či chceme)



Často sa vraví, že pred novým začiatkom sa veľa vecí kazí až demoluje, a tým pádom sa človek čistí. To obdobie som si myslela, že už mám dávno za sebou, no keď sa tak zamýšľam, možno sa to deje práve teraz. Máte aj Vy také obdobie, alebo mali ste?


Karmický vzťah sa mi podarilo ukončiť pred nejakým časom, i keď po ukončení nás stále spájala jedna vec - auto. Nebudem tento vzťah rozoberať, kedysi som natočila video na tému karmického vzťahu vo všeobecnosti, možno niekedy opíšem i reálne zážitky, i keď to mõže byť pre niektorých, ako sa vraví, hard core. V tom videu som ešte dúfala a snažila sa veriť v zmenu, i keď vo vnútri som vedela, že rozdelenie je jedinou možnou a správnou cestou. Ten vzťah skončil a skončil búrlivo.


I keď som sa odsťahovala, zmenila okolie, prácu a momentálne sa cítim lepšie než kedykoľvek pred tým, vnímala som, že práve to auto je nejaký taký neviditeľný špagát, a po kiaľ nebude predané, stále som s tým človekom prepojená. Určitým spôsobom. Ja som ho, samozrejme nepoužívala, iba som mala doň vrazené peniaze. Peniaze, ktoré mi ten človek dlžil.


Žila som si svoj nový život, našla som si vzťah, kde som prišla na to, že ľúbiť sa dá naozaj čisto a bezpodmienečne a bez neustálych hádok, ale o tom teraz písať tiež nemienim. Vzťah by nemal byť húsenkovou dráhou. To už teraz viem.


I keď som si myslela, že to spomínané čistenie prebieha na plné obrátky, bola som so sebou a svojimi rozhodnutiami viac a viac spokojná, cítila som sa lepšie, než kedykoľvek pred tým, stále som sa budila s jednou myšlienkou. AUTO.

Nešlo mi o materiálne. Proste ma to v mysli vracalo do pozície, kedy som si uvedomovala, že nie som ešte celkom "odtrhnutá" a teda to prečistenie sa nemôže udiať. Nie poriadne. A nebolo to dobrovoľné, pretože na to odtrhnutie som bola pripravená.


Proste ma to v mysli vracalo do pozície, kedy som si uvedomovala, že nie som ešte celkom "odtrhnutá" a teda to prečistenie sa nemôže udiať. Nie poriadne. A nebolo to dobrovoľné, pretože na to odtrhnutie som bola pripravená.

Aby ste chápali, rozchod sa udial v lete 2022. Keby som bola bez chrbtovej kosti, resp. keby som bola normálna (:D), povedala by som mu, nech mi vráti moju polovicu a sme vybavení. Ale nie, ja som sa rozhodla dať tomu čas. Dať mu čas, ktorý som si myslela, že potreboval.


V októbri som bola na Slovensku a dostala som cennú radu. Najlepšia kamarátka mi povedala, aby som netlačila na pílu, ono sa to predsa nejako vyrieši. Nemyslím si, že som na tú pílu tlačila, skôr ma to zožieralo, pokiaľ on sa vozil na aute, ktoré mne reálne aj tak nikdy poriadne nepatrilo. Tak som to nechala plávať. V novembri som už bola v novom byte v novom meste, obklopená skvelými ľuďmi a život išiel ďalej.


Keď sa nad tým zamyslím, bola som príliš ústretová. Nemuselo ma zaujímať, že pánkovi sa nechcelo, pretože prvý inzerát bol uverejnený až v máji. To znamená, že takmer rok po rozchode.


Nebudem tu omáčkovať, mnoho ľudí z prítomnosti mi povedalo, že by ma to naozaj nemalo zaujímať, mám si pýtať moju časť a dovidenia. Samozrejme, že som sa pýtala. Samozrejme, že ma to niekde v hĺbke mojej existencie vyrušovalo. No vyrušovalo to najmä moju dušu.


Auto predal v novembri 2023. Spočítať si to vie každý. To, že to bolo príliš dlhé obdobie. Aj keď som si podvedome myslela, že to moje vysnívané "čistenie" malo štart hneď po rozchode, myslím si, že sa reálne začalo až koncom roka 2023. A trvá stále.


Začali sa mi totiž diať veci, s ktorými som doposiaľ nemala skúsenosti a neboli úplne príjemné. I napriek tomu, že mi je vnútorne krásne.


ČIŽE. VECI NEVÍDANÉ (názov berte s rezervou)

  1. Od spoznania sa so skvelými ľuďmi som mala tú česť mať blízko seba i osobu, ktorá sa mi snažila najkrajší vzťah, ktorý som kedy mala, veľmi aktívne prekaziť. Neúspešne.

  2. Jeden veľmi významný pokušiteľ a testovanie mojej osobnosti. Toto stále prebieha, kto vie, ten pochopí.

  3. Potrat. Áno, celkom nová udalosť, písala som tu o tom, už som s tým vysporiadaná a vždy som to brala ako vec, ktorá sa môže stať. No keď sa to skutočne stalo, človek to berie predsa len neľahko.

  4. Nastavovanie si hraníc, umenie povedať nie. Či už v práci, či v medziľudských vzťahoch. Áno, niekedy by sme sa mali uprednostniť a nebyť "people pleaser".

  5. Krádež. Ja viem, dejú sa aj horšie veci. No mne sa toto nikdy nestalo a hlavne, udialo sa to nečakane, na pracovisku, bol to jeden z hostí. Byť bez sociálnych sietí bolo očisťujúce, no nebyť schopná dostať sa na svoj bankový účet viac ako týždeň nie je nič príjemné. Okrem toho, v Nórsku sa reálne neprihlásite na žiadnu oficiálnu stránku bez aplikácie v telefóne, čiže počas toho obdobia som bola odtrhnutá od všetkých podstatných vecí - od uzamykania dverí na reštaurácii (čo je dosť podstatné pre povereného človeka), cez posielanie peňazí až po políciu a zdravotníctvo. Mimochodom, i keď sa mi podarilo lokalizovať telefón, polícia uzatvorila prípad.

  6. Nefungujúca SIM karta. A znova. Len si to predstavte, nemáte prístup k financiám, už som bola naozaj netrpezlivá. Konečne som si vybavila novú SIMku a táto bola nefunkčná. Znamenalo to ďalšie dni v nevedomosti, keďže ako jedinú verifikáciu pri prihlasovaní tu používajú telefónne číslo. To bol bod, kedy som bola zúfalá. Nešlo mi o telefón, ale o skontrolovanie si osobných údajov. Jednoducho mi to spôsobilo stres a pocit bezmocnosti.

  7. Letela som stovky ráz. Roky bývam v zahraničí, ale za ten čas som nemala ani raz problém so zrušením letu a podobne. Deň pred odchodom na Slovensko počas Veľkej noci mi zrušili 3 lety. SLOVOM TRI. Nikto mi nedal vedieť, prišla som na to náhodne, večer ma prebookovali na iné lety, lebo som na to naliehala. Pred polnocou mi nebol umožnený check in a ja som nevedela, čo robiť. Mala som cestovať doslova o pár hodín. Volala som Lufthanse, dotyčný ma presviedčal, že aj tie prebookované lety boli OBA zrušené. Vraj nie je šanca pre mňa sa dostať v ten deň do Viedne. Ha ha. Hodinu som sa snažila mu navrhnúť lety, ktoré som videla, že sú na internete ako varianty. Absolútne ma odpísal pri každom jednom. Vraj sú plné alebo zrušené. Prečo ich teda vidím? Nechápala som a frustrovaná som po hodine zložila. Bolo po polnoci. Potom priateľ zavolal ešte raz. Zdvihla iná osoba. Hádajte, čo nasledovalo. Bola som bez problémov prebookovaná presne na tie dva lety, ktoré mali byť akože zrušené. Thank you very much..

  8. Opäť nadviažem. Druhý let meškal a tak som nestihla transport z Viedne. Ale to už nebolo podstatné. Tu som si uvedomila, že je to naozaj tak, ako sa vraví: Človek mieni, pán Boh mení.

  9. Ako aj s mojim vysnívaným koncertom. Lístky som si zakúpila v septembri a keď mi ani po pol roku neprišli, bola som zmierená s tým, že to bol scam. Nakoniec mi nečakane prišli na e-mail. Neverila som vlastným očiam. No a len pred pár dňami mi prišlo oznámenie, že tento koncert sa prekladá. To znamená prepadnuté letenky a opäť zmena plánov.


Už sa na tom naozaj smejem, pretože väčšina z týchto spomenutých vecí nie je podstatná. No mala som potrebu to tu spomenúť, pretože možno aj vy máte obdobie "blbec". Ja ale verím, že všetko sa deje z nejakého dôvodu a najmä je toho toľko, z čoho sa teším. Život je krásny a treba sa zameriavať práve na túto skutočnosť.


Taktiež si myslím, že všetky tieto nepríjemnosti sú súčasťou očisťovania sa. A ešte jedna vec, ktorá mne osobne pomáha je zbavovanie sa vecí. Najmä z obdobia, na ktoré človek nerád spomína. Works like magic.


Majte krásny zvyšok dňa.


S.











23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page